Instinotícies

Premis de TdR del Consell Comarcal de La Noguera

El passat dia 20 d’abril de 2011 es van lliurar els PREMIS de TREBALL DE RECERCA del Consell Comarcal de La Noguera a l’Ajuntament de Preixens A l’acte va estar presidit per l'Alcalde de Preixens i pel President del Consell Comarcal de La Noguera.

Els treballs premiats van ser La guerra civil des del punt de vista de la meva besàvia de la Marina Utges i tutorat per Manel Martínez i Montserrat, morena de la serra, de la Montse Sala tutorat per Paquita Sànchez.


La nostra professora Pilar Ribalta va ser l’encarregada de fer el parlament amb aquestes paraules:

Senyors: Alcalde, President del Consell Comarcal, Marina, Montse, companys, familiars i amics.

En nom de l’Institut “Ribera del Sió” em plau ser present en aquest acte motivat perquè dues de les nostres, avui ja, ex-alumnes se’ls hi reconeix públicament, més enllà del centre, la feina feta en els seus respectius treballs de recerca. Feina, que he de confessar, perquè ho he viscut molt de prop, no ha estat exempta d’il·lusió, interès, esforç, neguits i alguna llàgrima.

Des que iniciareu el projecte fins que esdevingué realitat, el procés fou llarg i sovint feixuc. Els dubtes i les pors van sovintejar i era llavors quan familiars i tutors dels treballs hi posaren el coll, quan les orientacions, gestos i paraules d’estímul us feien recobrar l’ànim i la confiança per seguir endavant. I aquest ha estat el resultat: aquest premi que el Consell Comarcal avui us lliura per la qualitat i rigor del seu contingut.
He de dir-vos que ambdós treballs: La guerra civil des del punt de vista de la meva besàvia i Montserrat, morena de la serra, ens ofereixen, l’un, de manera específica; l’altre, de manera parcial, una part de la història de Preixens, fins allà on la memòria de la besàvia i les àvies han viscut de primera mà. Són, doncs, treballs rescatats de la memòria viva de les que visqueren una part d’aquest passat i del que fins avui, i gràcies a vosaltres, no en teníem testimoni escrit. Ara, doncs. ja no morirà.

Sobre aquest passat, que vosaltres veieu quelcom llunyà, estem construint el present i vosaltres, Montse i Marina, en sou el futur, aquest futur en el qual, els que us coneixem, i tenim posada tota l’esperança. Persevereu i seguiu essent constants. No tingueu por!

Gràcies, Sr. Alcalde per l’interès i confiança que des d’un bon principi hi vàreu mostrar.
Gràcies, al Consell Comarcal per haver reconegut el rigor i la qualitat dels treballs.
Gràcies, Montse i Marina per haver plasmat un testimoni viu que estava a punt de finir.
Gràcies, als pares i familiars per haver estat al seu costat a tothora.
Gràcies, als tutors dels treballs per haver-los orientat i dirigit en aquesta la seva primera obra de recerca històrica del nostre poble que veu la llum.
Gràcies, en nom del centre a tots i a totes els que avui ens acompanyeu.

Mª Pilar Ribalta Vilalta

Viatge a França

Els alumnes de 1r, 2n i 3r d'ESO de l'optativa de Francès també s'ho van passar molt bé fent un tomb pel Sud de França.


Sing Along Project


Un any més hem disfrutat cantant els karaokes del Sing Along Project...